Welkom op mijn blog, ik hoop dat jullie net zoveel plezier beleven aan het kijken als ik aan het maken.

zondag 26 mei 2013

Zwart/Wit

Ja zo ziet mijn leventje er eigenlijk een beetje uit zwart/wit, want zo stonden we een week geleden aan het graf en jl. woensdag ging ik met collega,s naar een condoleance van een collega die zijn dochter was in haar slaap overleden hartstilstand en ze was pas 22 jaar jong en god wat een mensen kwamen daar op af ze stonden wel drie kwartier buiten in de rij te wachten bbrrrrr zoiets gaat niet in je koude kleren zitten. En ja op donderdag kwam ik erachter dat mijn extern harde schijf niet meer werkte en oooo............ dit is wel het topje van de ijsberg, want ik ben echt radeloos omdat ik gewoon alles kwijt ben, maar dan ook echt alles. Eigenlijk mijn hele leven stond op die schijf foto,s van ons 12,5 jaar jubileum, de foto,s van mijn ouders en de laaste foto,s van mijn vader nadat hij was overleden heb ik een paar foto,s gemaakt toen hij in de kist lag, waarom.......... omdat toen mijn tante ook erg ziek was en er niet bij kon zijn, vakantie foto,s, foto,s van onze kleindochter, trouwfoto,s van onze zoon en schoondochter, de foto,s van rakker onze kat die we net hebben moeten verliezen en al mijn digistempels en kaarten en sketches weg ooo ik kan wel op blijven noemen iedere keer schiet er weer wat te binnen en denk dan jeetje die ben ik ook kwijt en jullie mogen rustig weten ik heb staan janken en schelden mijn man was weer het bokkie en uit eindelijk kan hij er ook niks aan doen. Maar wat kan een mens dan een hoop verdriet voelen en depri zijn. Gisteren nog bij mijn vriendin in Friesland geweest en die moest mij toch even toespreken om wat gezelliger te worden, want ja ik was echt niet te genieten. Maar goed ik heb een kaartje afgemaakt waar ik mee was begonnen en dit is een hoe kan het ook ander een zwart/wit kaartje geworden
Wil mijn kaartje meelaten doen bij HHB-Challenge maak een creatie naar aanleiding van de skechts,en met SCC-47 maak gebruik van een dier en met DCZ-challenge 20 en juist daar willen ze zwart/wit zien nu dat is me aardig afgegaan, want zoals ik al eerder zei zo voel ik me dus sinds een paar dagen al, maar ja zoals mijn lieve mannetje al zei het is gebeurd en je kan er niks meer aan veranderen, maar het is nog niet uit me koppie hoor en ja zelfs als ik in mijn bedje ligt spookt het nog door mijn koppie, want er zijn foto,s die gewoon niet meer te vervangen zijn en dat doet erg pijn. Ik ga gauw mijn kaartje posten en ff lekker bij jullie langs.Vergeet helemaal Anita en Gerie welkom te heten leuk dat jullie er zijn wordt gezellig.Ik zeg tot gauw en liefs van mij Jolanda.

XXX

23 opmerkingen:

 1. Hallo Jolanda, dat je het even niet ziet zitten en je best wel bozig bent dat geloof ik graag, wat erg zeg 22 jaar en dan al uit het leven, bah wat een ellende, dan nog eens je harde schijf naar de Filistijnen, wat zonde van al je foto,s.
  Goed dat je vriendin je even heeft toegesproken, je kaart is misschien wel erg zwart/wit, maar ik vind dat je de kaart prachtig hebt gemaakt, hou je haaks.
  lieve groetjes,Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kaartje ziet er erg leuk uit.
  Zelf heb ik niet mee gedaan omdat ik dit een super moeilijke opdracht vond.
  Kan me indenken dat je humeur wat minder is nu je al deze ellende hebt moeten doorstaan, maar na regen komt zonneschijn! sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje Jolanda je hebt weer een heftig weekje achter de rug, maar ook voor jou gaat het zonnetje schijnen hoor. Je kaartje mag dan zwart/wit zijn maar ondanks dat.....is hij wel heel erg mooi:)

  Knuf Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kaart vind ik beeldschoon, erg mooi met de zwarte kat.
  Wat heb jij een moeilijke tijd gehad. En dan alles kwijt van vroeger. En het overlijden van de dochter van je collega dat is erg moeilijk.
  Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.
  lieve groetjes Janie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,

  Wat vreselijk op al die herinneringen zomaar kwijt te zijn. En dan nog het overlijden de dochter van je collega. Wat een week!!! Ik wens je heel veel sterkte in deze moeilijke tijden.

  Je kaartje is wel heel mooi geworden.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Jolanda,wat een hoop narigheid ineens,kan me voorstellen dat daar een flinke huilbui op volgt.Je kaart is desondanks goed gelukt,succes met de challenge en koester je herinneringen op je eigen "harde schijf",lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje Jolanda het zit je momenteel echt niet mee, wat erg zeg alles weg, ook de foto's, had de foto's nu maar op een usb-stick gezet als reserve, maar daar heb je nu niets aan. Echt balen. En jeetje 22 jaar en dan overlijden aan een hartstilstand, pffff wordt altijd zo stil bij dit soort berichten, wat erg. Snap dat je humeur even het nulpunt heeft bereikt meis. Je kaartje is dan wel weer helemaal super geworden, ik vind hem prachtig, een toppertje weer. En hou je taai hé.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jeetje wat een verhaal, geen wonder dat de emoties met je op de loop gaan. Sterkte gewenst.

  groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Jolanda,

  Wat een vervelende berichten zijn dit toch maar het hoort allemaal bij het leven zeggen ze maar kan mij best voorstellen dat je het even niet meer ziet zitten.

  Heb je al navraag gedaan of ze je bestanden van je harde schijf kunnen redden ik heb wel eens gelezen dat dat kan ik zou maar eens gaan googelen als ik jou was.
  En voor de toekomst ik heb een tweede harde schijf en daar doe ik om de zoveel dagen een back-up op maken zeker voor mijn foto's en digi stempels is voor jou ook een idee.

  Je kaart ziet er in ieder geval prachtig uit dat is dan al weer een lichtpuntje.

  Lieve groetjes Marrie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige kaart.

  Liefs Riet.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Idd heftig allemaal, maar je hebt een mooie kaart gemaakt en leuk dat je mee doet aan de challenge van DCZ, succes!

  groetjes
  Folkje

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat heftig allemaal, Jolanda. Afscheid nemen van iemand van 22 dat is niet niks. Dan je harde schijf, er bestaan firma's die zoveel mogelijk gegevens proberen te redden die op een kappote schijf staan. Als dat dan gelukt is een tip. Ik neem elke maand een nieuwe dvd en zet daar al mijn foto's op, een andere mijn digi's enz. Zo heb ik altijd een back up.

  Groetjes

  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vergeet ik nog te zeggen dat je kaartje mooi is. Was helemaal mee van de kaart met jou verhaal. Ik zou gek worden als ik alles kwijt was. Kunnen wij allen samen niet zorgen dat je al een deel digi's terug hebt? Moet toch kunnen in deze omstandigheden.
  Groetjes


  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. O Wat een week zeg en wat een nare gebeurtenissen. Het is nogal allemaal ingrijpend wat er gebeurd is, dat dat je niet in je koude kleren zitten. Dan al je foto's etc kwijt, het is hierboven ook al geschreven maar ik zeg het ook, laat toch eens nakijken of dit niet terug te halen is want volgens mij kan dat weleens.
  je kaartje is in ieder geval weer prachtig.
  Hou je taai en ik duim dat je foto's en alles weer teruggehaald kunnen worden.
  Fijne dag, liefs Hanny♥
  http://tierelantijntjes.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jee wat een moeilijk tijd heb je achter de rug. Ik wil je alsnog veel sterkte wensen...

  Je kaart is een plaatje hoor, mooi dat zwart-wit. En natuurlijk wil ik je bedanken voor het meedoen met de HH-challenge!

  Liefs,
  Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wat een prachtige kaart zo in het zwart-wit, net als het leven....de dood is niet het einde, en de geboorte niet het begin.
  Jij ook nog gecondoleerd Jolanda, met de dood van mijn vader heb ik geen probleem hij verlangde ernaar, hij had z n pijn. Alleen de timing was een beetje slecht maar ja het hoort erbij zeggen ze, het leuke nieuws is we krijgen er een kleinzoon bij en Iefke dus een broertje....leuk he.
  Liefs Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh, Jolanda, dat herken ik direct!! Is mij ook gebeurt en er viel niets meer te redden....bevalling van mijn oudste kleindochter, de foto´s van later en alles, maar dan ook alles kwijt. Wel hebben we later alles wat ik maar kon krijgen via, via opnieuw ingescand en zo redelijk nog wat terug kunnen krijgen. Gebeurt me echt nooit weer. Nu een externe schijf aan mijn computer gekoppeld en regelmatig backup maken. En dan nog alles op de laptop laden, staat het op drie plekken. En vaak zet mijn dochter nu ook de foto´s van mijn camera op haar pc....meer kun je er niet aan doen. Maar dat gevoel van toen...ik leef met je mee, het is zo erg!! Is er niet iemand of een bedrijf die kan proberen om via je harde schijf toch nog iets terug te vinden. De techniek op dat gebied staat niet stil...

  Je kaartje is heel mooi gemaakt Jolanda! Verder sterkte met al die nare dingen die op je pad komen!

  Groetjes Richtje

  BeantwoordenVerwijderen
 18. oh wat erg zeg al die foto's weg, hoop dat ze nog te vinden zijn, veel sterkte hoor en groeten lenie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hee lief dinnetje

  Je kaartje is weer toppie,past precies bij je hummetje van afgelopen weekend. Ik heb met alle plezier je efkes stevig toe gesproken hahahahaha (Heb de ICT boys nog niet gesproken). Daarna was je weer een gezellige meid en hebben we lekker geshopt en jij hebt makkinga weer leeg gekocht.......arme willem op zijn vrije zondag voor jouw aan het werk ;)

  Nu dikke kuzzzzzzzzz en tot latersssssss Leafs Ina


  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jeetje Jolanda wat een verhaal zeg.
  Wel fijn dat je meedoet aan onze challenge van het hobbyhome-hobbyartikelen blog.

  Groeten,
  Petra  BeantwoordenVerwijderen
 21. wat een verhaal zeg
  je hebt het nodige wel weer meegemaakt
  maar je kaart is wel suuuuuper
  dat is dus weer een lichtpuntje
  sterkte met alles

  groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 22. wat een domper al je fotoos kwijt, dat is niet niks. Maar je kaartje is wel wat, een schitterend zwart-wit kaartje
  dat je prachtig hebt afgewerkt ook al is je leven op het ogenblik een pijn hoop.
  Kop op Jolan achter de wolken schijnt de zon, dat moeten we dan maar geloven jij en ik.....veel sterkte meis.
  Liefs Ghea xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Beetje laat hahaha maar uit n goed hart, das idd baaalen meis kan me voorstellen dat je dan wel kan janken! Je hebt wel n prachtig kaartje gemaakt hoor maar ja ik kan ook niks anders zeggen he!! Nou meis hoop dat t zonnetje weer voor je gaat schijnen.

  dikke knuffel van Marieke xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je langs bent geweest en nog leuker dat je een berichtje achterlaat, want die zijn altijd leuk om te krijgen en te lezen. Vind je me kaarten leuk, dan nodig ik je uit om mij te gaan volgen.

Groetjesssssss Jolanda